{ "title": "Sakal Ekimi", "image": "https://www.sakal.gen.tr/images/sakal-ekimi.jpg", "date": "19.01.2024 15:17:29", "author": "Kasım Akbulut", "article": [ { "article": "
Sakal Ekimi, boyun, elmacık kemiğinin üzerinden ve sakalın taşan kısımlarından kıl kökleri alınıp sakalın çıkmayan ya da seyrek olan bölgelerine ekimi gerçekleştirilir. Kök alma işleminde çok dikkatli davranılmalıdır. Köklerin alındığı bu bölgelere lazer epilasyon işlemi yapılmış olur. Sakal kişiden kişiye ayrıcalık göstermektedir. Belirli bir sıklıkta sakalı olan kişiler genellikle sakal ekimine gerek duymayabilir. Yalnız bölgesel sakal kaybı, yani yanık ve yaralanma olaylarında oluşan sakal kayıpları gibi kayıplar varsa sakal ekimine gerek duyulmaktadır. Kişinin tamamen sakalı yoksa ve sakal ekimi istiyorsa kişinin isteğine bağlı olarak sakal çıkmayan bölgeye 1000 ile 3000 arası kök ekimi sağlanır.

Tam köse yani sakalı çıkmayan birinde bıyık bölgesinde 400, çene bölgesinde 400, favori bölgelerinde 100'er sakal kökü ekimi yapıldığında belirgin değişiklikler meydana gelir. Sakal ekiminden sonra 10 gün kadar pembemsi bir görünüm olması normaldir. Vücudun herhangi bir yerinden alım yapıldıktan sonra o bölgede hiçbir iz kalmaz.

Ekim esnasında ekilen bölgeye batırılan iğneler nedeniyle koyu kırmızı bir görünüm oluşur ve tehlike içermez. Ekim yapılan bölge 24 saat sonra yıkanır ve ekilen sakallar görünmeye başlar. Ekim alanında sakalların beslenmesi için o bölgenin kanlanmasında artış olur ve sakal diplerinde sivilce görünümlü kırmızılıklar meydana gelir bu durum 2 hafta kadar bir zamanda normale döner. Ekilen sakalların iyice tutunmasını sağlamak amacıyla 1 ay sonra sakal tıraşı olunabilir.
" } ] }